'De speler wil zelf graag blijven, maar is financieel onhaalbaar voor Feyenoord'

'De speler wil zelf graag blijven, maar is financieel onhaalbaar voor Feyenoord'

16-04-2020 15:16 Laatste update: 15:27
58

Als het aan Feyenoord en Oguzhan Özyakup ligt, blijft de samenwerking niet beperkt tot een half seizoen. Dat meldt Telegraaf-verslaggever Marcel van der Kraan. De financiën vormen echter een groot struikelblok.

Feyenoord huurde Özyakup in de winterse transferperiode van Besiktas. Ondanks het feit dat hij door blessureleed niet verder kwam dan 127 minuten in vier wedstrijden, zijn beide partijen tevreden. "Op de trainingen liet hij zien dat hij een snelle denker is en dat hij de kwaliteit én ervaring heeft die Feyenoord nodig heeft", meldt Van der Kraan in een Q&A op de website van De Telegraaf.

Het Besiktas-contract van Özyakup, die nog tot 2022 vastligt in Turkije, is een probleem. Van der Kraan: "Hij heeft daar netto een salaris dat zelfs de best verdienende Feyenoorder niet bruto toucheert. Dan hebben we het nog niet over de transfersom gehad. Financieel voor Feyenoord dus onhaalbaar, tenzij zijn club hem subsidieert. Alleen dan heeft Feyenoord een kans. De speler zelf wil wel hier blijven."