Schalke-nieuws komt hard aan: 'Niet de eerste keer, maar je schrikt er wel van'

Schalke-nieuws komt hard aan: 'Niet de eerste keer, maar je schrikt er wel van'

16-04-2020 19:26
6

Youri Mulder is geschrokken van de financiële problemen van zijn oude club Schalke 04, maar voor de analist komt het nieuws niet helemaal als een verrassing. Vanwege het stilleggen van de competitie stevenen veel Duitse clubs af op een faillissement, waaronder Schalke. 

"Is het weer zover?", was de eerste reactie van Youri Mulder toen hij hoorde dat zijn oude club Schalke in financieel zwaar weer zit nu de Bundesliga is stilgelegd vanwege het coronavirus. "Het is niet de eerste keer, maar je schrikt er wel van", vertelt de analist in gesprek met het Algemeen Dagblad

Schalke is nog druk bezig met het afbetalen van het stadion, maar de club ziet de inkomsten afnemen nu er niet meer gevoetbald wordt. "De clubs met schulden worden ook het zwaarst getroffen", vervolgt Mulder. "Ze leven op de pof. Met de inkomsten die er zijn, kunnen ze afbetalen. Nu die er niet zijn hebben ze een probleem. Ze zitten altijd tegen het randje aan wat net wel kan of net niet."

Schalke-hart
De voormalig aanvaller gelooft echter niet dat Schalke om gaat vallen. Vooral het draagvlak in de regio is daarvoor te groot. "Als ze het nu voor elkaar krijgen de uitgaven te drukken, dan gaan ze met zo'n sterke achterban nooit kapot. Het Schalke-hart van de supporter is groot, alleen is de huidige situatie wel beangstigend", sluit Mulder af.