Ik wist op 3 maart dat ik het jaar erop de nieuwe trainer van Ajax zou zijn

"Ik wist op 3 maart dat ik het jaar erop de nieuwe trainer van Ajax zou zijn"

Gepubliceerd: donderdag 16 april 2020 om 20:16do 16-04-2020 om 20:16

Peter Bosz wist het seizoen voordat hij aan de slag ging bij Ajax al snel dat hij het jaar erop de nieuwe trainer zou worden in de ArenA. Bosz, die destijds trainer was bij het Israëlische Maccabi Tel Aviv, voerde geheime gesprekken met Marc Overmars om een deal te bespreken.

Al voordat Bosz naar Israël vertrok had hij voor het eerst contact met Overmars, die hem een subtiele hint gaf over de toekomst. "Overmars stuurde mij een berichtje: iets in de trant van niet langer dan één jaar tekenen", vertelt de trainer in gesprek met RKCollege Tour. "Ik dacht: waar komt dit opeens vandaan. Ik ging nadenken, waarom stuurt hij zoiets? Dat is niet voor niets."

Bosz vertrok uiteindelijk naar Israël, maar liet wel een speciale clausule in zijn contract opnemen. "Ik heb in dat contract laten zetten dat ik na een halfjaar voor een vastgesteld bedrag weg zou mogen naar Ajax", vervolgt hij. "Toen ik daar naartoe ging heb ik eventjes contact gehad met Overmars. Toen zei hij tegen mij dat Frank de Boer voor 1 maart moest laten weten of hij dat jaar daarop nog steeds trainer van Ajax zou willen zijn."

Telefoontje
Al snel volgde een telefoontje van Overmars. "Marc belde mij 2 maart op dat Frank had aangegeven dat hij niet door wilde gaan het jaar daarop. Hij zei: ik wil naar Israël komen om met jou te praten om te kijken of wij er samen uit kunnen komen. We hebben geprobeerd in het geheim met elkaar te praten en dat is ook gelukt, want het is nooit naar buiten gekomen. Ik wist op 3 maart dat ik het jaar erop de nieuwe trainer van Ajax zou zijn", sluit Bosz af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws