'Breaking news: Sky redt Bundesliga-clubs met 900 miljoen aan tv-gelden'

'Breaking news: Sky redt Bundesliga-clubs met 900 miljoen aan tv-gelden'

16-04-2020 20:39 Laatste update: 20:53
39

Sky Sports lijkt de reddende engel te worden voor veel Duitse voetbalclubs. Sky en de DFL zouden donderdagmiddag een doorbraak hebben bereikt in de onderhandelingen over de resterende tv-gelden voor de Bundesliga-clubs.

Dat meldt BILD, dat aangeeft dat beide partijen het 'in principe' eens zijn. Sky betaalt naar verluidt ongeveer 900 miljoen euro voor 266 wedstrijden van de clubs uit de Bundesliga en Tweede Bundesliga. Dat gaat de omroep doen in vier termijnen.

BILD geeft aan dat het compromis er als volgt uit gaat zien: Sky betaalt iets minder dan oorspronkelijk was overeengekomen, maar het geld wordt snel overgemaakt naar de clubs. Zonder de tv-gelden was er een grote kans dat dertien clubs uit Duitsland, waaronder Schalke 04, failliet waren gegaan.

De Duitse zenders ARD en ZDF zijn ondertussen ook klaar om de volgende termijn aan tv-gelden over te maken, samen ongeveer 40 miljoen euro. De gesprekken met streamingsplatform DAZN verlopen tot nu toe moeizamer, aangezien er wereldwijd gestopt is met professioneel voetbal. DAZN zou naar verluidt nog ongeveer 20 miljoen euro over moeten maken.