Seuntjens: 'Juve-Inter niet om aan te zien, maar als het echt niet anders kan...'

Seuntjens: 'Juve-Inter niet om aan te zien, maar als het echt niet anders kan...'

17-04-2020 18:58
15

Ralf Seuntjens hoopt het voetbalseizoen uit te kunnen spelen, mits dat medisch verantwoord is. Spelen in lege stadions ziet The Seun of God echter niet zitten: de aanvalsleider van De Graafschap weet als geen ander hoe belangrijk het publiek op De Vijverberg is.

De winnaar van de derde periode in de Keuken Kampioen Divisie haalt kracht uit de steun van het publiek. "De Vijverberg is elke thuiswedstrijd uitverkocht. Dat gaf ons altijd wel een boost. Als het in de zeventigste minuut gelijk stond, ging het publiek extra tekeer", aldus de vrijdag 31 jaar oud geworden Bredanaar in gesprek met de Gelderlander. "Als je de statistieken bekijkt, dan zie je ook dat wij nog veel wedstrijden op het einde naar ons toe kunnen trekken. De Vijverberg is echt een heerlijk stadion om je thuiswedstrijden te voetballen."

Wedden

Meer odds

Seuntjens keek vlak vóór het uitbreken van het virus naar Juventus-Internazionale, dat achter gesloten deuren werd gespeeld. "Dat was niet om aan te zien. Die kijkcijfers gingen volgens mij gedurende de wedstrijd ook omlaag. Dat is voor niemand echt leuk", aldus de routinier, die echter beseft dat er mogelijk geen andere opties zijn. "Als het echt niet anders kan om het seizoen af te maken, dan zou ik best zonder publiek willen spelen", stelt Seuntjens. "Ik vind sowieso dat gezondheid op nummer 1 staat. Maar ik zou wel heel graag het seizoen af willen maken."