'Stel: er komt een herstart, maar niet voor 1 juli, dan blijf ik nog in Nederland'

'Stel: er komt een herstart, maar niet voor 1 juli, dan blijf ik nog in Nederland'

17-04-2020 23:17
9

Het Oostenrijkse SCR Altach verlengde deze week het contract van trainer Alex Pastoor, die echter al wekenlang niet meer in Oostenrijk is geweest. De oud-trainer van onder meer Excelsior, NEC en Sparta besloot terug naar Nederland te reizen, toen het coronavirus ook in Oostenrijk opdook.

Nadat de grenzen vijf weken lang dicht zijn geweest, zet de Oostenrijkse regering binnenkort de eerste stap richting 'normalisatie'. "Maar pas na twee of drie van die rondes komen ze in de buurt van hoe het nu in Nederland is", benadrukt Pastoor echter in gesprek met het Algemeen Dagblad. Topsporters mogen echter voorzichtig de trainingen hervatten. "Net als in Duitsland vindt men dat beroepssporters hun 'werk' moeten kunnen doen. En ook onder topsportcondities, dus op het eigen complex."

Wel zal het een en ander afhangen van het overleg tussen de Oostenrijkse Bundesliga-clubs: of en hoe de competitie uitgespeeld wordt, is nog niet duidelijk. "Stel: er komt wel een herstart, maar niet voor 1 juli, dan blijf ik ook nog langer in Nederland. Dan geef ik onze spelers voorlopig helemaal vrij. De boog kan niet steeds gespannen blijven", aldus Pastoor.

De trainer weet nog niet of hij maandag weer naar Oostenrijk afreist, maar heeft voor de zekerheid al een medische test aangevraagd: alleen als hij een negatieve coronatest af kan leggen, mag hij het land weer in. "Let wel: ik ben volgens mij kerngezond, dus dokters moeten dit soort dingen gaan regelen voor niet-zieke mensen. Het geeft maar aan wat er bij komt kijken nu sommige landen weer opstarten na een lockdown."