Janssen over Monterrey: 'Nee, beter dan de Eredivisie, naar mijn mening'

Janssen over Monterrey: 'Nee, beter dan de Eredivisie, naar mijn mening'

Gepubliceerd: vrijdag 17 april 2020 om 23:58vr 17-04-2020 om 23:58

Vincent Janssen kan na zijn eerste half jaar in Mexico de balans opmaken en heeft absoluut geen spijt van zijn transfer naar Monterrey. De Eredivisie-topscorer van 2015/2016 legde met zijn club beslag op de Apertura – de eerste seizoenshelft – en concludeert dat de Mexicaanse competitie absoluut niet onderdoet voor de Eredivisie.

Janssen is onder de indruk van het niveau van Monterrey en zijn tegenstanders. "Te vergelijken met de Eredivisie? Nee, beter dan de Eredivisie. Dat is in ieder geval mijn mening", stelt de Brabander in gesprek met VTBL. "Je hebt hier heel veel internationals, maar die komen uit dat gedeelte van de wereld en niet uit Europa. Het is wel een andere manier van voetballen, maar kwalitatief is het zeker niet slecht. Bij ons in het team hebben we ook spelers uit de selectie van Colombia, Mexico en Argentinië."

Het voetbal in Mexico is alleen een stuk fysieker, in vergelijking met wat Janssen gewend was in Nederland. "De jongens zijn wat fysieker en het spel gaat iets sneller op en neer, denk ik. Maar kwalitatief is het gewoon goed en wij hebben ook gewoon een goede ploeg. Het laatste kampioenschap hebben we gewonnen (na play-offs, red.), dat was een hele mooie ervaring en ik heb mijn steentje ook bijgedragen. Dat was wel fijn, om dat weer te voelen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws