Te Wierik bezorgt mondkapjes: 'Een man vroeg: bekend gezicht, loop je hard? Mooi'

Te Wierik bezorgt mondkapjes: 'Een man vroeg: bekend gezicht, loop je hard? Mooi'

18-04-2020 17:21
23

Mike te Wierik dacht per 1 juli een droomtransfer naar Engeland te maken, maar moet voorlopig in spanning afwachten. De 27-jarige Tukker weet niet of hij nog voor FC Groningen mag spelen én wanneer hij zijn eerste minuten namens Derby County zou mogen maken.

Te Wierik loopt op 30 juni uit zijn contract en zou daarna formeel speler van The Rams zijn. De coronacrisis heeft zijn plannen echter in de war geschopt. "Het kan zijn dat ik na 1 juli niet voor Groningen kan uitkomen en niet voor Derby. Het blijft gissen", vertelt hij aan TC/Tubantia. Ook het leven buiten het voetbal zit nog vol onzekerheden. Zijn contract bij FC Groningen is al formeel opgezegd, maar Te Wierik weet nog niet wanneer hij naar Engeland kan. "Heeft het al zin om een huis te huren? Moet ik al een auto regelen?"

Voorlopig verzet Te Wierik zijn zinnen door zijn vader te helpen: die produceert mondkapjes voor ouderen, die door de profvoetballer langsgebracht werden. "Een man vroeg: je komt me bekend voor, loop je niet hard? Haha, mooi. En zeg zelf: wat zijn wij als voetballers nog als er niet gevoetbald wordt? Niets toch?" Te Wierik heeft momenteel respect voor mensen die in de zorg werken, zoals zijn moeder. "Ze kreeg in het begin amper bescherming. We kunnen ons beter boos maken om dat soort zaken, in plaats van als een stel debielen in de rij voor de meubelboulevard te gaan staan."