UEFA: geen deadlines voor competities, maar herfstfinales worden 'moeilijk'

UEFA: geen deadlines voor competities, maar herfstfinales worden 'moeilijk'

20-04-2020 14:50 Laatste update: 15:03
21

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin speelt het seizoen liever uit zonder fans, dan dat er helemaal niet meer gevoetbald wordt. De president heeft er veel vertrouwen in dat de bal nog gaat rollen in Europa.

"Ik ben van nature een optimist, ik geloof dat er mogelijkheden zijn die ons in staat stellen om de competities uit te spelen", zegt Ceferin in een interview met Corriere della Sera. "We moeten het misschien zonder toeschouwers doen, maar het belangrijkste vind ik dat er weer gespeeld wordt."

Ceferin durft nog niet met zekerheid wanneer er weer gevoetbald gaat worden. "Dat is te vroeg om te zeggen. Maar niet voetballen zou een enorme impact hebben op clubs en competities. We willen en kunnen de competities afmaken, maar we moeten de beslissingen van de lokale autoriteiten respecteren en wachten op toestemming om weer te kunnen spelen."

Volgens Ceferin zijn er geen deadlines voor het uitspelen van competities, ook niet voor de Europa League en de Champions League. Het afronden van competities in de herfst ziet Ceferin niet zitten. "Dat lijkt me vrij moeilijk, het zou een grote impact hebben op de kalender van 2020/21." De voorzitter denkt dat de nationale ploegen in september weer voor het eerst kunnen spelen.