Van der Vaart kiest mooiste doelpunt: 'Geweldige speler, teleurstellende carrière'

Van der Vaart kiest mooiste doelpunt: 'Geweldige speler, teleurstellende carrière'

23-04-2020 10:58 Laatste update: 11:11
16

De beauty van Alen Halilovic in de competitiewedstrijd tussen sc Heerenveen en ADO Den Haag (22 februari) is het mooiste doelpunt van het seizoen. Dat stelt Rafael van der Vaart, die aanvankelijk hoge verwachtingen had van de Kroatische huurling.

Halilovic lepelde twee maanden geleden de bal in de kruising, waarmee hij Heerenveen punt schonk tegen ADO. Van der Vaart genoot ervan. "Halilovic, linkspootje", lacht de oud-international bij Studio Voetbal. "Ik ken hem uit mijn tijd in Spanje (Van der Vaart speelde bij Real Betis, Halilovic bij Sporting Gijón)."

"Het is een beetje teleurstellend wat voor carrière hij heeft gehad", vervolgt Van der Vaart. "Maar het is zo'n geweldige speler. Ik hoop dat hij ooit zijn belofte gaat waarmaken. Of ik het nog zie gebeuren? Daar ga je natuurlijk steeds meer aan twijfelen, maar als je die goal ziet... Dan denk je toch: goh, het zit erin. Maar het is ook geen toeval dat geen enkele trainer hem opstelt."

Heerenveen huurt Halilovic dit seizoen van AC Milan. De 23-jarige Kroaat speelde zeventien Eredivisie-wedstrijden, maar stond slechts vier keer in de basis.