'Transfer lonkt voor Heerenveen: twee Kongolo-gegadigden aan Frans-Duitse grens'

'Transfer lonkt voor Heerenveen: twee Kongolo-gegadigden aan Frans-Duitse grens'

Gepubliceerd: donderdag 23 april 2020 om 17:32do 23-04-2020 om 17:32

De naam van sc Heerenveen-middenvelder Rodney Kongolo is opgedoken in het Franse geruchtencircuit. Volgens Eurosport zijn twee clubs uit de Frans-Duitse grensstreek geïnteresseerd in de 22-jarige Rotterdammer.

Het in het uiterste noordoostelijke puntje van Frankrijk gelegen Racing Strasbourg – de nummer elf van de Ligue 1 – heeft zich volgens de berichtgeving al bij de Friezen gemeld voor Kongolo. Zij moeten echter concurreren met SC Freiburg, de nummer acht van de Bundesliga. De in het uiterste zuidwestelijke puntje van Duitsland gelegen club zou zelfs al een officieel bod hebben neergelegd bij Heerenveen.

Kongolo is bezig aan zijn tweede seizoen in het Abe Lenstra Stadion, nadat hij eerder in de jeugd bij Feyenoord en Manchester City speelde. In het seizoen 2018/2019 moest hij het nog hoofdzakelijk doen met invalbeurten, maar inmiddels is de jeugdinternational een onomstreden basisspeler. Kongolo kwam voor de uitbraak van het coronavirus in 29 van de dertig officiële wedstrijden in actie: alleen tijdens het bekerduel met Excelsior Maassluis bleef hij op de bank zitten. Zijn contract loopt nog door tot medio 2022.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws