Drama bij VVV: 'Ik heb nog tegen niemand gezegd dat ik officieel gestopt ben'

Drama bij VVV: 'Ik heb nog tegen niemand gezegd dat ik officieel gestopt ben'

Gepubliceerd: vrijdag 24 april 2020 om 08:42vr 24-04-2020 om 08:42

Jerold Promes vreest dat hij zijn laatste wedstrijd als profvoetballer heeft gespeeld. De verdediger van VVV-Venlo brak veertien maanden geleden zijn knie tegen Heracles Almelo en naderde het einde van zijn revalidatie, totdat de coronacrisis roet in het eten gooide.

Promes (36) had vóór zijn blessure 'heel veel gesprekken' met VVV over zijn toekomst. "We waren er al heel snel uit dat we er nog een jaar aan vast gingen plakken, maar toen ik geblesseerd raakte wist ik meteen dat het wel eens einde verhaal zou kunnen zijn", vertelt de routinier aan VTBL.

Promes stelt zichzelf de vraag of het wel slim is om door te gaan. "Met het risico dat ik alles zou verergeren? (...) Ik wil eerst volledig fit zijn, maar ik heb nog tegen niemand gezegd dat ik officieel gestopt ben. Al weet ik van mezelf dat ik nooit meer op hoog niveau kan gaan voetballen. Ik revalideer nu vooral zodat ik met mijn maten een balletje kan trappen, in de derde klasse bijvoorbeeld."

Toch houdt hij de deur op een kier. "Zoals ik zei, denk ik dat ik mijn laatste wedstrijd in het betaald voetbal gespeeld heb, maar zou het ineens supergoed aanvoelen kan ik het altijd overwegen om terug te keren in het betaald voetbal. Al weet ik niet of ik dat risico moet gaan lopen. Ik heb altijd mijn carrière op een mooie manier willen afsluiten, maar dat wordt nu een heel lastig verhaal."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws