'FC Utrecht is woest na besluit over Europese tickets en spant rechtszaak aan'

'FC Utrecht is woest na besluit over Europese tickets en spant rechtszaak aan'

24-04-2020 16:58 Laatste update: 17:22
234

FC Utrecht spant een rechtszaak aan tegen de KNVB. De Domstedelingen willen daarmee een ticket voor de voorronde van de Europa League afdwingen, dat door de bond aan Willem II is gegeven. 

Het Brabants Dagblad schrijft dat Utrecht verbolgen is over het besluit van de KNVB om Willem II de voorrondes van de Europa League in te sturen. De Brabanders staan op de ranglijst drie punten voor op de club uit de Domstad, maar die hebben nog een wedstrijd tegoed. Daarnaast staat FC Utrecht ook in de bekerfinale en meent het daardoor recht te hebben op een startbewijs voor de voorronde van het tweede Europese toernooi.

Daarom heeft Utrecht besloten om een rechtszaak aan te spannen tegen de KNVB. Het besluit van de voetbalbond stuit op veel onbegrip bij de Domstedelingen, maar vanuit Zeist wordt gezegd dat het met dit besluit de richtlijnen van de UEFA volgt. 

Vrijdag besloot de KNVB ook om ADO en RKC niet uit de Eredivisie te laten degraderen. Daardoor promoveren Cambuur en De Graafschap ook niet naar de Eredivisie. Het valt niet uit te sluiten dat die clubs zich ook gaan roeren.