'Gudde wilde als een dief in de nacht wegrennen, een schofterige behandeling'

'Gudde wilde als een dief in de nacht wegrennen, een schofterige behandeling'

24-04-2020 18:14
91

Eric Gudde probeerde na de bekendmaking van het besluit over promotie en degradatie de confrontatie te voorkomen. Dat zegt Hans-Martijn Ostendorp, algemeen directeur van De Graafschap. Ostendorp is ziedend.

De Graafschap stond op een promotieplek, maar door het KNVB-besluit promoveren de Superboeren niet. Dat besluit werd vrijdag medegedeeld in een conference call met alle clubs. "En dan de manier waarop van meneer Gudde", vertelt Ostendorp aan het Algemeen Dagblad. "Hij komt terug in de call, geeft de uitslag en mompelt vervolgens dat de KNVB toch geen promotie en degradatie zal toepassen, waarna hij direct wil ophangen."

Ostendorp is woest op de KNVB en Gudde. "Een schofterige behandeling. Als een dief in de nacht wilde hij wegrennen. Waarom? Simpel. Dit besluit valt niet uit te leggen. Wel in de eredivisie doelsaldo toepassen voor een plek, maar in de Keuken Kampioen Divisie alles ongeldig verklaren. Vandaag is gebleken dat de KNVB de Keuken Kampioen Divisie als amateurvoetbal ziet. En nog minder dan dat, want daar kunnen de kampioenen nog promotie aanvragen."

Ook de manier waarop het besluit tot stand is gekomen kan niet op goedkeuring rekenen van de algemeen directeur van De Graafschap. "Een poppenkast. Eerst maar steeds roepen dat deze scenario’s nog wel uitgewerkt worden, en dan met zo’n uitwerking komen. Vervolgens steeds zeggen dat de UEFA-lijn leidend zal zijn. En dan wel bovenin, maar niet onderin je verantwoordelijkheid nemen. Vervolgens iedereen om de mening vragen, dan een zekere uitslag krijgen van 16-9, maar dan het tegenovergestelde doen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie