Statement uit Alkmaar: AZ niet akkoord met verdeling Europese tickets

Statement uit Alkmaar: AZ niet akkoord met verdeling Europese tickets

Gepubliceerd: vrijdag 24 april 2020 om 18:31vr 24-04-2020 om 18:31

AZ gaat niet akkoord met de verdeling van de Europese tickets. Vrijdag werd duidelijk dat Ajax het beste Champions League-ticket krijgt. De Alkmaarders stromen in de voorrondes in. Beide clubs hadden bij het beëindigen van de competitie 56 punten.

Algemeen directeur Robert Eenhoorn van AZ is niet blij. "Wij hebben op de achtergrond al weken getracht om meerdere scenario's uit te werken, dit om de situatie waar we nu in beland zijn te voorkomen", zegt hij op de clubsite. "Zo hebben wij bij 'scenario 2' (uitspelen competitie) het voorstel gedaan om met een beperkt aantal wedstrijden toch tot een besluit op sportieve gronden te kunnen komen."

"En bij 'scenario 3' (stopzetten competitie) hebben we het advies gegeven om daar direct mee aan de gang te gaan. Onze voorstellen zijn echter onbeantwoord gebleven. We hebben hierbij ook steeds de afgesproken weg bewandeld, waarbij solidariteit en compensatie gedurende het hele traject zwaar hebben gewogen", gaat Eenhoorn verder. "We vinden het teleurstellend dat we nu genoodzaakt zijn om in deze crisis op deze manier kenbaar te moeten maken dat we niet akkoord gaan met de wijze waarop het bestuur Betaald Voetbal de toebedeling van de Europese tickets tot stand heeft gebracht."

Eenhoorn zegt dat AZ nul op het rekest heeft gekregen. "AZ heeft vrijdagmiddag verzocht om net als bij promotie/degradatie eerst draagvlak voor de exacte wijze van invulling te onderzoeken. Maar de KNVB heeft dit direct afgewezen. De KNVB vroeg dat draagvlak vrijdagmiddag wél als het gaat om het besluit om promotie/degradatie. We beraden ons op deze situatie."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws