De Mos vreest gevolgen: 'Een klucht die nog jarenlang zal nazinderen'

De Mos vreest gevolgen: 'Een klucht die nog jarenlang zal nazinderen'

25-04-2020 07:57
49

Aad de Mos heeft geen goed woord over voor 'de klucht' in het Nederlandse voetbal van vrijdag. De analist waarschuwt de Belgen, waar maandag wordt gestemd, om niet dezelfde fout te maken.

"Een verschrikking is het. Eerst iedereen laten stemmen om dan toch je eigen weg te gaan", vertelt De Mos aan Het Laatste Nieuws. "Alle achterkamers zijn vandaag opengegaan. In het noorden heeft iedereen op Cambuur gestemd. Groningen, Heerenveen, Emmen, PEC Zwolle... Die spelen natuurlijk voor een vol huis als Cambuur langskomt. Andere clubs stemden dan weer voor ploegen waarmee ze recent zaken hebben gedaan. En uiteindelijk heeft de KNVB niet geluisterd."

De Mos snapt weinig van de bond. "De competitie is nietig verklaard. En voor de Europese tickets gaan ze het lijstje af. Logisch, maar dat hadden ze zes weken geleden kunnen doen. Dan was al die commotie niet nodig geweest. Het is een klucht die nog jarenlang zal nazinderen. Zo creëer je slechte verhoudingen tussen de clubs."

De Mos is wel trots dat Nederland en België de competitie beëindigen tegen de zin van de UEFA. "Dat we niet zo eigenwijs zijn als La Liga, de Bundesliga, noem maar op. Zij denken dat ze sterker zijn, dat ze het gaan winnen van het coronavirus. De Duitsers met hun bravoure... Nou, we zullen zien wanneer ze effectief gaan voetballen. Voor 30 juni gaat dat nooit door, je zal zien."

Geld speelt een grote rol, weet de analist. "Hier zijn we niet zo afhankelijk van die miljoenen - of zelfs miljardencontracten aan televisiegeld. En dan nog mag dit niet boven de coronacrisis uitstijgen, hoor. Ga toch voor de gezondheid van de spelers en iedereen eromheen!"