Update: ADO claimt dat nieuws over Pardew-bonus 'pertinent onjuist' is

Update: ADO claimt dat nieuws over Pardew-bonus 'pertinent onjuist' is

25-04-2020 21:05 Laatste update: 21:01
94

ADO Den Haag degradeert niet uit de Eredivisie en dus krijgt trainer Alan Pardew een flinke bonus. Althans, dat meldt de Engelse boulevardkrant The Mirror. Die afspraak hebben beide partijen met elkaar gemaakt in december.

Naar verluidt kreeg Pardew 100.000 pond voor een half jaar ADO en nog eens 100.000 pond als hij de club in de Eredivisie zou houden. De vraag is of hem dat op eigen kracht was gelukt. Toch krijgt de Engelsman zijn bonus, weet The Mirror.

Wedden

Meer odds

Pardew won zijn eerste wedstrijd als trainer van ADO, maar boekte daarna geen zege meer. De onrust nam toe, het spel was slecht en zelfs supporters begonnen zich te roeren. Met nog acht wedstrijden op het programma zag het er bijzonder slecht uit voor ADO, dat een achterstand van zeven punten had op nummer zestien Fortuna Sittard.

De KNVB besloot vrijdag om zowel ADO als RKC Waalwijk niet uit de Eredivisie te laten degraderen en dus is Pardew in zijn missie geslaagd. Daarom mag de 58-jarige Engelsman een factuur sturen naar ADO.

Update: ADO heeft gereageerd op de berichtgeving rondom Pardew. Deze is 'pertinent onjuist', claimt de nummer zeventien van de Eredivisie tegenover Voetbal International.