Van Weert noemt beste Eredivisie-verdedigers en looft PSV'er: 'Ondergewaardeerd'
Van Weert als speler van FC Groningen

Van Weert noemt beste Eredivisie-verdedigers en looft PSV'er: 'Ondergewaardeerd'

Gepubliceerd: zondag 26 april 2020 om 08:29zo 26-04-2020 om 08:29

Tom van Weert wijst Davinson Sánchez aan als één van zijn beste tegenstanders. De oud-spits van FC Den Bosch, Excelsior en FC Groningen had echter ook altijd veel moeite met Nick Viergever en vooral Karim Rekik.

Van Weert licht in gesprek met World Football Index de verdedigers uit die er voor hem uitspringen. "Ik had het altijd moeilijk tegen Karim Rekik, die nu voor Hertha BSC speelt. Ik trof hem toen hij bij PSV actief was. Hij was niet de grootste verdediger, maar hij was erg sterk, snel op de eerste meters en hard in kopduels en tackles. Ik heb een paar zware wedstrijden tegen hem gespeeld."

De 29-jarige aanvaller van Aalborg BK had het ook lastig met voormalig Ajax-speler Sánchez. "Hij speelt nu voor Tottenham Hotspur in de Premier League. Hij gaf je ruimte, maar op het moment dat je gevaarlijk kon worden hijgde hij in je nek en gaf hij je geen meter. Ik stond tegen Ajax ook tegenover Matthijs de Ligt."

"Een speler die ik ook wil noemen is Nick Viergever", vervolgt Van Weert over de PSV'er. "Hij wordt een beetje ondergewaardeerd. Hij is sneller dan iedereen denkt en is ook sterk en goed aan de bal. Het was altijd moeilijk om tegen hem te spelen, want hij heeft veel goede defensieve kwaliteiten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws