Costa: 'Hij is achterdochtig en zou het bij Real Madrid geen jaar volhouden'

Costa: 'Hij is achterdochtig en zou het bij Real Madrid geen jaar volhouden'

26-04-2020 09:48
13

Diego Costa heeft op vileine wijze uitgehaald naar Antonio Conte. De Spaanse spits kreeg het bij Chelsea aan de stok met de Italiaanse manager, waarna hij een halfjaar werd genegeerd in Londen.

Costa was in het eerste seizoen van Conte op Stamford Bridge nog een sleutelspeler. Mede dankzij twintig doelpunten van hem wonnen The Blues de Premier League. Daarna vertroebelde de relatie. "Conte  en ik hebben problemen buiten het veld gehad", geeft de 31-jarige aanvaller van Atlético Madrid toe tegenover ESPN. "Maar hij is een heel goede manager, no hard feelings."

Toch deelt Costa een sneer uit aan de Italiaan, die momenteel aan het roer staat bij Internazionale. "Hij is een goede trainer, maar om een echte toptrainer te zijn, moet hij werken aan de menselijke kant van het trainerschap. Hij is heel achterdochtig. Bij een club als Real Madrid, ik noem maar een voorbeeld, zou hij het nog geen jaar volhouden, nooit."

Conte werd afgelopen seizoen nog in verband gebracht met de Koninklijke als opvolger van Julen Lopetegui. Uiteindelijk keerde Zinedine Zidane terug in de Spaanse hoofdstad, nadat ook Santiago Solari geen schot in de roos bleek.