ADO-advocaat doorslaggevend in historische call: 'Verschrikkelijk veel kennis'

ADO-advocaat doorslaggevend in historische call: 'Verschrikkelijk veel kennis'

26-04-2020 11:38 Laatste update: 15:02
92

ADO Den Haag-advocaat Frans de Weger heeft een doorslaggevende rol gespeeld in de videocall tussen de KNVB en de 34 clubs uit de Eredivisie en Eerste Divisie. Dat meldt De Telegraaf. Volgens Valentijn Driessen maakte De Weger het verschil voor ADO.

ADO - en ook RKC Waalwijk - kwamen vrijdag als 'winnaars' uit de bus in het overleg tussen de KNVB en de clubs uit het betaald voetbal. De nummers zeventien en achttien van de Eredivisie stonden er belabberd voor, maar dankzij de beslissing van de KNVB krijgen ze volgend seizoen een nieuwe kans. Cambuur en De Graafschap betaalden daarvoor de rekening.

Wedden

Meer odds

De Weger, advocaat van ADO, speelde een grote rol in de videocall, meldt De Telegraaf. Hij kwam 'zeer goed beslagen ten ijs'. "Frans de Weger heeft voornamelijk het woord gevoerd tijdens die call. Hij had verschrikkelijk veel kennis van zaken. Hij heeft andere clubs ook op het hart gedrukt dat het gek zou zijn als zij zouden beslissen over het promoveren of degraderen van collega-clubs. Hij heeft veel indruk gemaakt", verklaart Driessen.

De woede en teleurstelling bij Cambuur en De Graafschap is ergens te begrijpen, maar volgens Driessen moeten de clubs hun verlies accepteren. "Cambuur en De Graafschap hebben juridisch geen poot om op te staan. Ook niet als je de beste advocaten van de wereld naar Nederland haalt, zoals Henk de Jong (trainer van Cambuur, red.). Laten we er niet allemaal als-varianten op loslaten. Dit is het, en hier zullen we het mee moeten doen."