'Pech voor Real, Ajax, PSV, Feyenoord en AZ: Atlético-talent niet transfervrij'

'Pech voor Real, Ajax, PSV, Feyenoord en AZ: Atlético-talent niet transfervrij'

26-04-2020 14:22
16

Ajax, PSV, Feyenoord en AZ moeten de komst van Rodrigo Riquelme voorlopig uit het hoofd zetten. De Eredivisie-top werd net als tal van andere clubs aan het talent van Atlético Madrid gelinkt, maar hij heeft nog gewoon een contract.

Eerder meldden diverse media dat Riquelme komende zomer transfervrij is. Dat blijkt niet te kloppen, want AS laat weten dat de twintigjarige middenvelder tóch tot medio 2021 vastligt. Atlético heeft de gesprekken met het grote talent momenteel stilgelegd vanwege de coronacrisis, maar zodra de alarmtoestand in Spanje is ingetrokken willen beide partijen weer om tafel.

Atlético wacht desondanks een hele kluif om Riquelme te behouden, schrijft de Spaanse sportkrant. Naast de Nederlandse topclubs zitten onder meer Real Madrid, Valencia en Real Betis achter hem aan. Ajax zag Riquelme indruk maken tijdens het onderlinge Youth League-duel en zou net als PSV al navraag hebben gedaan.

Hoewel de interesse onverminderd groot is, hebben de Madrilenen wel iets meer ademruimte. Zijn transferclausule is met dertig miljoen euro immers ook fors. Riquelme zou zelf nog niet besloten hebben of hij Atlético wil verlaten.