Salihamidzic: Bayern München wil internationale superster en toptalent halen

26 april om 15:48

Bayern München-directeur Hasan Salihamidzic is opvallend openhartig over de transferplannen van de Bundesliga-kampioen. De Bosniër wil ondanks de coronacrisis twee toonaangevende deals sluiten komende zomer, vertelt hij aan Kicker.

"We willen onze selectie versterken met een toptalent uit Europa en we willen een internationale superster naar München halen. Een speler die een directe versterking is voor ons elftal en ons kan helpen om onze toeschouwers te bedienen met sterk en attractief voetbal", laat Salihamidzic weten.

De technisch directeur wil geen namen noemen, maar Bayern werd al gelinkt aan spelers als Leroy Sané, Kai Havertz, Timo Werner en Jadon Sancho. Ook Sergiño Dest is in beeld bij Der Rekordmeister, maar de komst van de rechtsback van Ajax staat volgens Voetbal International 'on hold'. Dat werd overigens tegengesproken door de lokale krant TZ.

Salihamidzic begint ook een charmeoffensief richting Manuel Neuer. Beide partijen steggelen al enige tijd over een nieuw contract. "Ik ben een optimist, dus ik hoop dat het goedkomt. Manuel weet dat we hem erg waarderen. Ik heb zelf met Oliver Kahn gespeeld, dus ik weet hoe belangrijk het is om een keeper van wereldklasse in je elftal te hebben."