AZ voelt zich 'beetgenomen': De beste ploeg is geen kampioen geworden

AZ voelt zich 'beetgenomen': "De beste ploeg is geen kampioen geworden"

26-04-2020 18:46
323

Bij AZ is men niet blij met de afwikkeling van het seizoen, meldt De Telegraaf. Als de Eredivisie niet op doelsaldo maar onderling resultaat was beslist, hadden de Alkmaarders - en niet koploper Ajax - een ticket voor de groepsfase van de Champions League gepakt.

FC Utrecht, SC Cambuur en De Graafschap worden algemeen gezien als de grote verliezers na het KNVB-overleg van afgelopen vrijdag. 'Maar maakt AZ, de club die minder hoog van de toren blaast, niet de meeste aanspraak om zich beetgenomen te voelen?', vraagt De Telegraaf zich af.

Het feit dat AZ het tweede ticket voor de Champions League heeft gekregen, wordt gezien als een 'zoethoudertje' van de KNVB. De Alkmaarders hadden na de 1-0 in het AFAS Stadion en 0-2 in de Johan Cruijff Arena aan het langste eind getrokken als het onderling resultaat een bepalende factor was geweest.

'Betrokkenen' laten off the record aan De Telegraaf weten dat ze zich bekocht voelen. "Het blijft gewoon balen, we hadden zo erg op meer gehoopt. Nu moeten we door die voorrondes van de Champions League heen zien te komen." Een ander zou de de mening van de voltallige selectie vertolken: "De beste ploeg is geen kampioen geworden."

'Niet akkoord'
Vrijdagavond maakte AZ bekend niet akkoord te gaan met de verdeling van de Europese tickets. "AZ heeft vrijdagmiddag verzocht om net als bij promotie/degradatie eerst draagvlak voor de exacte wijze van invulling te onderzoeken. Maar de KNVB heeft dit direct afgewezen", liet algemeen directeur Robert Eenhoorn weten.