'Hodgson (72) vreest: mogelijk geen toegang bij hervatting Premier League-seizoen'

26 april om 23:18

Crystal Palace dreigt het in het eventuele restant van het seizoen te moeten stellen zonder manager Roy Hodgson. De éminence grise van het Britse trainersgilde behoort met zijn 72 jaar tot de meest kwetsbare bevolkingsgroep in coronatijden.

De Britse overheid zal op 7 mei met nieuws over de lockdownmaatregelen naar buiten komen: dan zal ook meer duidelijk worden over de mogelijke hervatting van het voetbalseizoen, maar Hodgson lijkt de bui al te voelen hangen. Volgens The Sun vreest de manager dat de huidige maatregelen van kracht blijven voor mensen van boven de 70 en heeft hij zijn zorgen al gedeeld met zijn naasten.

In dat geval zou het voor Hodgson niet toegestaan zijn om aanwezig te zijn bij wedstrijden en trainingen van The Eagles. Of de FA bereid is om hem dispensatie te geven – mocht het seizoen nog hervat worden – zal nog moeten blijken.

De Premier League is tot nader order stilgelegd, maar de clubs lijken nog steeds van plan om het seizoen uit te spelen. Volgens de meest recente plannen moet de competitie op 8 juni weer beginnen.