Afsluiten bij Ajax: 'Mijn droom om waar ik gestart ben ook weer te eindigen'

27 april om 09:17

Justin Kluivert hoopt zijn carrière als speler af te sluiten bij Ajax. De twintigjarige aanvaller vertrok in 2018 bij de Amsterdammers om voor AS Roma te gaan voetballen en hoopt ooit terug te keren bij zijn jeugdclub. 

"Dat is wel mijn droom, om waar ik gestart ben ook weer te eindigen. Zeker weten", zegt Kluivert tegen Helden. De buitenspeler vertrok bij Ajax vlak voor het successeizoen van de Amsterdammers in de Champions League. "Ik had er graag bij willen zijn. Ik heb er geen spijt van dat ik bij Ajax ben vertrokken, maar ik had er zeker bij willen zijn. Ik denk meerdere spelers wel."

Door zijn vertrek van Ajax naar AS Roma zijn de kansen van Kluivert op een vaste plek bij Oranje mogelijk geslonken, maar hij durft niet te zeggen of die kansen groter zouden zijn geweest als speler van de Amsterdammers. "Als ik nu bij Ajax was gebleven, weet ik niet of ik een vaste waarde bij Oranje zou zijn geweest. Misschien had ik dan wel niet gespeeld, of misschien zat ik nu wel bij een andere club", aldus Kluivert.