VVV-Venlo komt met belangrijke en ludieke contractverlenging op Koningsdag

27 april om 10:08
Laatste update: 27 april om 10:30

Hans de Koning is ook volgend seizoen trainer van VVV-Venlo. Op Koningsdag, of zoals VVV het noemt 'Hans de Koningsdag', heeft de Eredivisie-club het contract van de coach met een jaar verlengd.

De Koning werd halverwege het seizoen 2019/2020 bij VVV-Venlo aangesteld als opvolger van de ontslagen Robert Maaskant en leidde de club omhoog naar de dertiende plek in de Eredivisie. "Hij heeft laten zien dat hij weet waar het om gaat als je strijdt om lijfsbehoud in de Eredivisie: een selectie tot een vechtmachine smeden en als één team laten opereren met een duidelijke opdracht: handhaving", zegt technisch manager Stan Valckx in een persverklaring. "Dat heeft z’n vruchten afgeworpen en een stevige basis gecreëerd."

De Koning is zelf zeer blij met de kans om verder te gaan bij VVV-Venlo. Vanwege de huidige bizarre situatie mogen we eigenlijk helemaal niet spreken van een geslaagd sportief seizoen. Maar ik ben wél ontzettend tevreden over hoe we het gezamenlijk hebben opgepakt na de winterstop", zegt De Koning, die de eerste zeven duels na de winterstop ongeslagen bleef met VVV. "Met hetgeen we tot nu toe opgebouwd hebben, ligt er een mooi fundament voor aankomend seizoen."