'Louis van Gaal gaf me vertrouwen en maakte een echte prof van mij'

27 april om 12:48

Andrés Iniesta is Louis van Gaal dankbaar. De 35-jarige veteraan mocht in 2002 onder de Nederlander debuteren bij FC Barcelona en uit in gesprek met Kicker zijn lof over de Amsterdamse trainer.

"Ik zeg altijd dat ik veel te danken heb aan mijn trainers, ook aan die uit mijn jeugd", zegt Iniesta. "Ik heb van iedereen geleerd. Ze hebben mij allemaal geholpen om een betere voetballer en beter persoon te worden."

Iniesta noemt Van Gaal. "Louis van Gaal bijvoorbeeld, was heel erg belangrijk voor me omdat ik onder hem debuteerde. Hij gaf me vertrouwen en heeft van mij een echte prof gemaakt." Maar het meeste succes had Iniesta onder Pep Guardiola. "Met Pep op de bank en Xavi en Messi op het veld. We hadden met hen het meeste succes."

Het winnen van het WK 2010 is ook een van de hoogtepunten van Iniesta. Hij trof Nederland in de 117e minuut in het hart. "Het voelt alsof mijn goal een heel land heeft doen bewegen. Het was een droom voor iedere speler, zelfs als ik de goal niet had gemaakt. Dat ik hem wel gemaakt heb is iets waar mensen van dromen."