Van Geel: 'Absurde situaties bij Barcelona, Real, Juventus en hier wellicht Ajax'

27 april om 13:26
Laatste update: 27 april om 13:33

Willem ll heeft genoeg vet op de botten om de voetballoze periode door te komen, maar het moet niet te lang duren. De club heeft een beroep gedaan op diverse noodfondsen, laat algemeen directeur Martin van Geel weten.

"Ook voor ons is het heel lastig om dit door te komen. We hebben ons op alle aangeboden maatregelen ingeschreven. We zijn in aanmerking gekomen voor de NOW-regeling (werktijdverkorting, red.) en hebben een beroep gedaan op het noodfonds van de ECV", zegt Van Geel tegen Willem ll TV. "Het was ook een kwestie van media-geld naar voren halen dat eigenlijk bestemd was voor volgend seizoen. We proberen allerlei maatregelen te nemen om deze tijden te overleven."

"We redden het, we zijn een gezonde club, maar als het heel lang gaat duren gaan we heel veel problemen krijgen", waarschuwt Van Geel. "Dan moeten we nog meer maatregelen nemen en wellicht een beroep doen op de overheid. Met de maatregelen waar we een beroep op hebben gedaan redden we het, maar het is alle hens aan dek."

Van Geel lijkt met verbazing te kijken naar de 'absurde situaties' bij Europese topclubs, die miljoenensalarissen betalen. Willem ll is er niets bij. "Het imago van de voetbalbranche is niet het beste. Als je bij de overheid aanklopt wordt er snel gekeken naar wat je zelf gaat doen. Het zijn absurde situaties bij FC Barcelona, Real Madrid, Juventus en in eigen land wellicht Ajax. Het gaat om miljoenen, miljoenen."

"Bij Willem ll worden hele normale salarissen betaald. We zitten aan de onderkant van de Eredivisie. Daarom is het knap dat we deze prestatie leveren (vijfde plek, red.). Desondanks doen we zelf ook een duit in het zakje en doen we niet alleen een beroep op supporters. We hopen dat de Willem ll-familie ons door de moeilijke periode loodst."