Heylen verlaat FC Emmen en maakt een transfer binnen de Eredivisie

27 april om 15:32
Laatste update: 27 april om 15:44

Sparta Rotterdam heeft Michaël Heylen vastgelegd voor volgend seizoen. De 26-jarige verdediger komt transfervrij over van FC Emmen en tekent een tweejarig contract op Het Kasteel.

De transfer is opmerkelijk daar veel clubs voorzichtig zijn met investeren in de coronacrisis. Directeur Manfred Laros legt uit waarom Sparta toch deze transfer heeft gesloten. "Ik kan me goed voorstellen dat een mogelijke pas op de plaats vanwege de onzekerheden in het betaalde voetbal niet geheel strookt met het contracteren van nieuwe spelers", zegt Laros.

"Het is echter wel zo dat de continuïteit van de club, zeker op sportief vlak, gewaarborgd moet worden. Dat is cruciaal om sportief goed voor de dag te kunnen komen wanneer het nieuwe voetbalseizoen start. Sparta moet zich namelijk voorbereiden op een nieuw seizoen Eredivisie en zich daarin wederom handhaven."

Directeur betaald voetbal Henk van Stee is blij met de komst van de oud-speler van Anderlecht en Zulte Waregem. "We volgden Michaël al langere tijd en ondanks interesse van clubs uit Nederland en een aantal uit het buitenland heeft hij bewust gekozen voor Sparta om zich hier verder te ontwikkelen", aldus Van Stee.