VVV-Venlo neemt drastische maatregel: "Vooralsnog met 25 procent"

27 april om 15:55

VVV-Venlo heeft serieuze maatregelen moeten nemen door de coronacrisis. In gesprek met Voetbal International vertelt manager voetbal Stan Valckx dat het spelersbudget flink is teruggebracht.

"Vooralsnog met 25 procent", zegt Valckx. "En dat is dan ook nog gebaseerd op een seizoen voetballen mét publiek. Dus we houden momenteel wel een slag om de arm en kunnen nog niet alle besluiten nemen die we willen nemen." VVV gaat ook de selectie te verkleinen. "Van twintig tot 21 spelers gaan we terug naar zestien of zeventien. Onze jeugd gaat dus ook meer kansen krijgen, door deze situatie."

Valckx zal nog een aantal moeilijke keuzes moeten gaan maken bij VVV-Venlo, waar twaalf spelers een aflopend contract hebben. Volgens de manager wordt er nog altijd rustig beleid gevoerd bij de club. "Het zijn moeilijke tijden, maar er heerst hier geen paniek. En de problemen die bij ons spelen, spelen elders ook. In relatieve zin zullen we vermoedelijk dus niet zomaar achterop raken bij de andere clubs", aldus Valckx. "We zijn goed op weg en in gesprek met een aantal kandidaten."