Oorlogstaal Van Seumeren: 'Meneer Gudde kan z'n borst natmaken'

27 april om 20:17
Laatste update: 27 april om 21:50

Eric Gudde kan zijn borst natmaken, zegt Frans van Seumeren. De grootaandeelhouder van FC Utrecht heeft een team van ongeveer vijf mensen samengesteld om de beslissing van de KNVB aan te vechten.

Utrecht is op de zesde plaats geëindigd, maar mag geen Europees voetbal spelen en loopt ook de bekerfinale mis. Van Seumeren is woest. "Ik denk dat wij redelijk kansmaken. Ik zal ervoor vechten en zie het als een wedstrijd", zegt hij tegen Veronica Inside.

Van Seumeren legt uit hoeveel geld misloopt. Het ziet er vooralsnog niet naar uit dat Utrecht de groepsfase van de Europa League ingaat. "Dat is meteen zes miljoen euro startgeld, maar je speelt ook zes aantrekkelijke wedstrijden. Tel daar nog maar drie à vier miljoen bij, dan zit je al op tien miljoen. De spelers kunnen zich etaleren op Europees niveau. Dus je praat over tien tot vijftien miljoen euro."

Van Seumeren heeft al advocaten ingeschakeld die Utrecht juridisch bij kunnen staan. "Daar zijn zo'n vijf mensen bij betrokken. Meneer Gudde heeft dit slecht begeleid en kan z'n borst natmaken."

De coronacrisis raakt ook Utrecht hard, al benadrukt Van Seumeren dat de nood niet direct aan de man is. "We hebben nog wel wat reserves op dit moment. Die maak je niet graag op, maar als het moet, dan moet het. Wij houden het wel een poosje vol, maar dit moet ook geen jaar duren. Dan is het voor ons ook over en uit."