De Telegraaf: FC Barcelona meldt zich officieel, Ajax wil Onana behouden

De Telegraaf: FC Barcelona meldt zich officieel, Ajax wil Onana behouden

27-04-2020 23:07 Laatste update: 23:57
182

FC Barcelona heeft zich officieel bij Ajax gemeld voor André Onana, meldt De Telegraaf maandagavond. Dat deed de Catalaanse club via Albert Botines, de zaakwaarnemer van de 24-jarige doelman.

Volgens de ochtendkrant is het 'pokerspel' om Onana begonnen. Directeur voetbalzaken Marc Overmars hoopt de Kameroener ondanks een vertrekwens te verleiden om nog één seizoen te blijven. Barça trekt ondertussen aan hem, maar heeft door de coronacrisis beperkte financiële middelen. De Catalanen stelden dan ook een deal met gesloten beurzen voor.

In ruil voor Onana zou Ajax de ervaren keeper Neto (30), talent Riqui Puig (20) én Alex Collado (21) of Carles Aleña (22) kunnen inlijven. Overmars bleek echter niet te vermurwen en verkocht de Spaanse kampioen vooralsnog een 'nee'. Los van het feit dat het onduidelijk is of de genoemde Barça-spelers een overstap zien zitten, wil de directeur dus proberen om Onana te behouden.

Barça kreeg te horen dat er een fors bedrag op tafel moet komen wil het de 'Kat uit Kameroen' losweken. Of de club zo'n transfersom kan ophoesten, is de vraag door de coronacrisis. Volgens De Telegraaf 'lijken Overmars' kansen dat Onana ook volgend jaar bij Ajax speelt redelijk groot'.

Ook Chelsea, Tottenham Hotspur, Paris Saint-Germain, AC Milan en Borussia Dortmund maakten hun verregaande interesse al kenbaar bij het management van Onana. Op Dortmund na betrachten al die clubs evenwel voorzichtigheid. Naast Barça is de Bundesliga-club het meest concreet. Overmars hoopt dat ook die clubs door de huidige situatie niet doorpakken, maar in Camp Nou zijn duidelijk bewegingen aan het keepersfront.

Veel hangt uiteindelijk af van Onana. Ajax deed hem eerder de toezegging mee te zullen werken aan een transfer komende zomer. Aanvankelijk zetten de Amsterdammers in op een bedrag van veertig tot vijftig miljoen, maar inmiddels lijkt dertig miljoen realistischer, al kan dat weer veranderen als de keeperscarrousel op gang komt via bijvoorbeeld Marc-André Ter Stegen.