Koeman steunt 'intelligente jongen' De Jong: 'Dat doet hem geen goed'

28 april om 21:06

Ronald Koeman is ervan overtuigd dat Frenkie de Jong bij FC Barcelona uit gaat groeien tot een belangrijke speler. De Nederlander geeft zelf aan beter te kunnen dan hij dit seizoen heeft laten zien in Camp Nou. 

Koeman steunt zijn vaste waarde op het Oranje-middenveld, verwacht dat De Jong zijn potentieel in Barcelona waar gaat maken en geeft daarnaast aan dat de middenvelder nog beter kan. "Dat kan hij", geeft de bondscoach van het Nederlands elftal aan in een uitgebreid interview met het Spaanse Sport. "Dit was een overgangsjaar voor hem, zoals 1989 voor mijn was toen ik bij Barça tekende."

"Hij is een zeer intelligente jongen en een zeer begaafd voetballer", vervolgt Koeman. "Hij zal zeker slagen. Het doet hem geen goed dat hij niet op zijn natuurlijke positie speelt, zoals hij deed bij Ajax."

Messi
Bij Barcelona speelt De Jong samen met Lionel Messi, volgens Koeman 'de beste aller tijden'. "En met een groot verschil ook", aldus de bondscoach. Toch begint de leeftijd nu ook te tellen voor de Argentijnse aanvaller. "Maar dat is menselijk. Zonder Messi zal niets ooit hetzelfde zijn", sluit Koeman af.