Twente-vertrek Van Leeuwen maakt tongen los: 'Die strijd is er niet geweest'

28 april om 22:04

Ted van Leeuwen is niet het slachtoffer geworden van een machtsstrijd binnen FC Twente, zo geeft algemeen directeur Paul van der Kraan aan. Het boterde naar verluidt niet helemaal tussen Van Leeuwen en Van der Kraan.

Hier wil Van der Kraan niets van weten. De algemeen directeur is zich van geen kwaad bewust. "In mijn beleving is die strijd er niet geweest", vertelt hij in gesprek met TC/Tubantia. "Als je met elkaar werkt is het prettig als je een goede verstandhouding hebt, maar als je allebei hetzelfde doel nastreeft is het geen probleem als het soms niet klikt. Professioneel gezien heb ik uitstekend met Ted kunnen werken."

"We hebben Ted twee jaar als technisch directeur gehad, en hij heeft fantastisch werk verricht", vervolgt Van der Kraan. Toch is er echter besloten niet met Van Leeuwen door te gaan. "In het eerste seizoen moest hij kampioen worden, en dat is gelukt.  In het tweede seizoen moesten we erin blijven, en ook dat is gelukt. Nu vinden wij het als club tijd voor een volgende stap. Een ander soort TD, ja."

Voor Twente begint daarom de zoektocht naar een nieuwe technisch directeur. Van der Kraan heeft nog geen idee wie de opvolger van Van Leeuwen wordt. "Maar we zullen wel tempo moeten gaan maken bij de zoektocht, want er moet het nodige gebeuren", sluit de algemeen directeur af.