TC/Tubantia: FC Twente kan waarschijnlijk ook op zoek naar nieuwe hoofdtrainer

28 april om 22:58

FC Twente lijkt op zoek te kunnen gaan naar een nieuwe trainer. Volgens TC/Tubantia heeft het vertrek van technisch directeur Ted van Leeuwen hoogstwaarschijnlijk ook gevolgen voor de positie van zijn 'protegé' Gonzalo García.

De geboren Uruguayaan werd ooit door Van Leeuwen naar AGOVV gehaald. Later werkten de twee samen bij het Deense Esbjerg. García was in Enschede aanvankelijk assistent-trainer van Marino Pusic, maar schoof door na het behalen van de Keuken Kampioen Divisie-titel in 2019. Het hoofdtrainerschap blijft vermoedelijk echter beperkt tot één jaar: het aflopende contract van García is al formeel opgezegd en TC/Tubantia vermoedt dat er na het vertrek van Van Leeuwen geen draagvlak meer is voor de trainer.

Algemeen directeur Paul van der Kraan – die al langere tijd een gespannen werkrelatie met Van Leeuwen zou onderhouden – houdt zich vooralsnog op de vlakte over een eventueel vertrek van García. Beide partijen gaan binnenkort met elkaar in gesprek. "Maar we kunnen niet alles tegelijk, er komt nogal wat op ons af."