Chauffeur Maduro: 'Alba heeft nog steeds geen rijbewijs: zijn vader haalt de auto'

28 april om 23:45

Jordi Alba zette zijn eerste stapjes in het profvoetbal onder de vleugels van Hedwiges Maduro, tussen 2008 en 2012 zijn teamgenoot bij Valencia. De zeventigvoudig Spaans international had destijds geen rijbewijs en heeft dat op 31-jarige leeftijd nog steeds niet, onthult Maduro.

De huidige linksback van FC Barcelona en de toekomstige jeugdtrainer van Almere City hebben nog steeds contact. "Hij was mijn kleine broertje. Ik bracht hem altijd naar de training, met de auto", vertelt Maduro aan FOX Sports.

Ook nu hij bij FC Barcelona speelt, is Alba afhankelijk van anderen om van A naar B te komen. "Hij heeft nog steeds geen rijbewijs, dus ik ga hem maar een factuur sturen... Bij Barcelona krijgen ze elk jaar een auto van de club, die komt zijn vader dan ophalen. Dan staan de spelers al te lachen en met de sleutels te slingeren", lacht Maduro.

De FOX Sports-analist heeft ook een bescheiden aandeel in de carrière van Alba gehad. "Hij was linksbuiten, maar hij wilde nooit linksback spelen. Toen heb ik wel op hem ingepraat: ga nou linksback spelen, want dan speel je tenminste. We hadden toen Silva, Mata als linksbuiten...", blikt Maduro terug. "Ik sprak hem elke dag in de auto. In het begin had hij er moeite mee om linksback te spelen. Totdat hij zag dat we negen van de tien keer op de helft van de tegenstander speelden. Toen eindigde hij alsnog als linksbuiten en dacht hij: hé, ik kan het wel."