Mertens op weg naar de Premier League: "Belt hem bijna elke dag"

29 april om 09:56
Laatste update: 29 april om 09:58

Het begint er steeds sterker op te lijken dat de toekomst van Dries Mertens in Engeland ligt. De Napoli-aanvaller staat in de belangstelling van een aantal Engelse clubs, waarvan Chelsea nu het meest concreet is. 

De aanvaller heeft een aflopend contract bij Napoli. Een akkoord over een verlenging is er nog niet, waardoor de oud-speler van onder meer PSV en FC Utrecht de Italiaanse club transfervrij kan verlaten. "Mertens zei eerst steeds dat hij bij Napoli wilde blijven, maar toen bood zijn advocaat hem aan bij verschillende buitenlandse clubs", zegt de Italiaanse makelaar Vincenzo Morabito bij Radio Kiss Kiss Napoli.

Chelsea, dat Hakim Ziyech deze zomer mag verwelkomen in Londen, toont naar verluidt al langer interesse in Mertens. "Het was de bedoeling dat Giroud Chelsea in januari zou verlaten. Ze waren toen ook bezig met een lucratieve aanbieding voor Mertens. Chelsea heeft nu uit voorzorg het contract van Giroud verlengd, maar ze blijven zeer geïnteresseerd in Mertens en Lampard belt hem bijna elke dag. Ik zie Mertens wel naar Chelsea gaan", besluit Morabito. Mertens zou nog twijfelen over een Napoli-vertrek omdat hij nog geen clubtopscorer is.