'Drie, vier echte versterkingen' in aantocht: 'Ondanks crisis ruimte op budget'

29 april om 11:04
Laatste update: 29 april om 11:18

Een geluk bij een ongeluk voor NEC: de Nijmeegse club heeft de laatste periode zo hard bezuinigd, dat er ondanks de coronacrisis financiële ruimte is voor nieuwe spelers. Dat stelt algemeen directeur Wilco van Schaik.

In totaal vertrekken deze zomer zeventien spelers uit Nijmegen. De komende maanden neemt Van Schaik met zijn collega's de tijd om de selectie rond te krijgen voor de start van het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie.

"Dat is het geluk voor NEC in deze coronacrisis. We hebben zoveel pijn genomen. Zo keihard bezuinigd in de afgelopen zomer en met het oog op deze zomer. Zoveel contracten zijn afgekocht. We hebben nu ruimte op het spelersbudget", zegt Van Schaik in de Gelderlander. "We zijn al op de markt voor drie, vier echte versterkingen en dan nog houden we ruimte om tegenvallers door de coronacrisis op te vangen."

De selectie van NEC voor volgend seizoen telt op dit moment veertien spelers. Vermoedelijk krijgen veel talenten uit de eigen opleiding de kans. Van Schaik: "We zullen niet meer alle posities dubbel kunnen bezetten, zoals dit seizoen."