Dortmund volgt 'unieke speler' uit Keuken Kampioen Divisie: miljoenen gevraagd

19 april 2020 om 10:06

Een droomtransfer lonkt voor Anthony Musaba. De negentienjarige aanvaller van NEC staat in de belangstelling van Borussia Dortmund, VfB Stuttgart en Olympique Marseille. NEC-directeur Wilco van Schaik staat er niet van te kijken.

"Tijdens de winterstop hebben meerdere clubs bij ons geïnformeerd naar Anthony", vertelt Van Schaik aan de Gelderlander. "Die jongen heeft zich in korte tijd fantastisch ontwikkeld. Ik vind hem een unieke speler. Hij is bloedsnel, kan links en recht dribbelen, scoorde al negen keer."

De doorbraak van Musaba is volgens Van Schaik een teken dat NEC op de goede weg is. "Dit seizoen zetten we vol in op de eigen jeugd. Wat nu gebeurt met Musaba is een bevestiging van onze visie. Wij wachten nu af. Hij heeft nog een jaar contract. We zitten in goede positie. We houden er ernstig rekening mee dat clubs zich voor hem gaan melden."

Musaba kreeg eind 2019 al een rondleiding van Borussia Dortmund in het Signal Iduna Park. De nummer twee van de Bundesliga staat erom bekend de grootste talenten ter wereld binnen te halen. NEC wil volgens de Gelderlander 'miljoenen' voor Musaba.