PSV neemt medische staf op de schop: 'Betrokken bij drie landskampioenschappen'

29 april om 11:17
Laatste update: 29 april om 11:34

De medische staf van PSV gaat op de schop. Woendag maakt de Eindhovense club bekend dat drs. Gust van Montfort aan het hoofd van de afdeling komt te staan. De huidige medisch manager Wart van Zoest doet een stapje terug, maar blijft aan PSV verbonden als clubarts.

Dat is het resultaat van 'intensief overleg tussen de clubleiding en medisch partner St. Anna Topsupport', aldus PSV. Van Montfort is geen onbekende op De Herdgang. Hij is al sinds 2005 in diverse functies verbonden aan de medische afdeling van PSV.

In zijn nieuwe rol als hoofd medische staf zal Van Montfort de dagelijkse aansturing bij de A-selectie voor zijn rekening nemen. Ook draagt hij de eindverantwoordelijkheid voor de medische zorg bij de PSV Academy, waar sportarts Suzanne Huurman de dagelijkse leiding heeft. Van Zoest, orthopeed van beroep, blijft het gezicht van PSV in de internationale medische wereld.

PSV maakt ook bekend dat Egid Kiesouw gaat vertrekken. Kiesouw werkte sinds 2010 in Eindhoven en was als fysiek trainer verantwoordelijk voor de fitheid van de spelers. 'In die rol was hij betrokken bij drie landskampioenschappen', aldus PSV.