Ajax hervat training met handschoentjes: 'Prettig om weer te mogen starten'

29 april om 17:12

Ajax heeft woensdag de training hervat op De Toekomst. Opvallend beeld: onder meer Daley Blind droeg handschoentjes. Erik ten Hag is blij dat zijn spelers weer op het veld kunnen staan.

Ajax traint voorlopig in groepen van drie spelers, die anderhalve meter afstand van elkaar houden. Woensdag stonden onder anderen Daley Blind, Joël Veltman, Donny van de Beek en Dusan Tadic op het veld. "Het is heel vreemd, maar als je zo lang uit de running bent, is het prettig om te mogen starten", reageert Ten Hag voor de camera van Ajax TV.

De trainer vertelde al eerder dat hij zijn spelers tijdens drie trainingsblokken wil voorbereiden op het nieuwe seizoen, dat niet voor 1 september zal beginnen vanwege de uitbraak van het coronavirus. "We leven allemaal in onzekerheden", aldus Ten Hag. "We weten niet zeker of we dan wél kunnen voetballen, maar we zijn gefocust op de richtlijn."

"Het belangrijkste is dat de spelers de bal voelen en plezier hebben. Je ziet dat ze er blij mee zijn. Iedereen heeft de schema's thuis goed uitgevoerd en is op een bepaald niveau gebleven, maar dat is totaal iets anders dan voetbalconditie. Dit is weer een beginnetje. We mogen weer het veld op, daar zijn we blij mee."