Derksen haalt 'stuitende' Gudde door het slijk: 'Alsof het voetbal van hem is'

Derksen haalt 'stuitende' Gudde door het slijk: 'Alsof het voetbal van hem is'

29-04-2020 23:48 Laatste update: 23:50
104

Johan Derksen vindt dat de KNVB afscheid moet nemen van Eric Gudde. De directeur betaald voetbal ligt onder vuur nadat de KNVB vorige week vrijdag besloot om Cambuur en De Graafschap niet naar de Eredivisie te laten promoveren en vooral de manier waarop dat ging stoort Derksen.

De analist van Veronica Inside laat in zijn online rubriek Groeten uit Grolloo weten dat de werkwijze van Gudde niet op zijn goedkeuring kan rekenen. "Het voetbal is van ons allemaal en meneer Gudde gedraagt zich, in Zeist, alsof het voetbal exclusief van hem is en alleen hij die beslissingen mag nemen", begint hij zijn relaas. "Je kunt niet wegduiken en je schuilen achter een arrogant schild wat nergens op gebaseerd is."

Wedden

Meer odds

Gudde zou door de KNVB moeten worden ontheven uit zijn functies, vindt Derksen. "Het gedrag van Gudde is intussen zo stuitend dat die raad van commissarissen ook wel eens mag beraden of het nog houdbaar is. Er moet gekeken worden of we wel verder kunnen met Gudde. Ook heeft hij een pensioengerechtigde leeftijd. En dus is er reden om afscheid van hem te nemen."