Succesvol ondernemer na acht jaar Ajax: 'Coutinho wilde sushi met me eten'

30 april om 09:28

Fabian Sporkslede zit absoluut niet stil in de voetballoze periode. De 26-jarige verdediger van RKC Waalwijk timmert aan de weg met zijn bedrijf AmpLifestyle, waarmee hij meerdere topvoetballers tot zijn clientèle kan rekenen.

Sporkslede levert met zijn bedrijf producten die ervoor zorgen dat topsporters sneller herstellen en dus meer kunnen trainen. "Daardoor kan je ook sneller naar wedstrijden toewerken", vertelt hij aan VTBL. "Ik heb acht jaar bij Ajax gespeeld, dus ik heb wel een mooi netwerk opgebouwd. Het zijn producten als luchtcompressie, ijscompressie, dat zijn dingen die je helpen bij een sneller herstel."

Het gaat Sporkslede voor de wind. Inmiddels gaat hij in zee met de groteren der aarde. "Ik ben in München geweest bij Coutinho thuis, dat was wel echt speciaal. Maandag tickets geregeld, dinsdag na de training snel naar Schiphol, dinsdagavond kwam ik daar aan en ik kwam eigenlijk alleen om een ‘Gameready’ (ijscompressie) te brengen. Ik kwam daar binnen met het doel, foto maken (goeie promotie) en ik ben weer weg."

"Maar toen ik daar was, vroeg Coutinho 'Heb je al gegeten?' en toen gaf ik aan dat ik nog niet had gegeten. Uiteindelijk hebben we heerlijk sushi gegeten in een restaurant. Dat was heel leuk!", vertelt Sporkslede, die onlangs ook Louis van Gaal en Frank Rijkaard ontmoette. "Ik vind het gewoon leuk, ik wil niet werken haha! Het idee, de spelers waar ik over de vloer kom. Een hele leuke hobby!"