'Je broek zakt hier toch wel weer van af als je dit nieuws te horen krijgt'

30 april om 14:27

Het is weer onrustig bij NAC Breda. Na het ontslag van Ruud Brood op oudjaarsdag, de geruchtmakende trainerswissel Peter Hyballa voor Willem Weijs en de groeiende druk op technisch directeur Tom Van den Abbeele, werd woensdag het vertrek van algemeen directeur Luuc Eisenga aangekondigd.

Clubiconen Ton Lokhoff en John Karelse volgen de Bredase onrust met stijgende verbazing. "Je broek zakt hier toch wel weer van af als je dit nieuws te horen krijgt", reageert Lokhoff bij Omroep Brabant. Eisenga was nog geen jaar werkzaam in het Rat Verlegh Stadion. Lokhoff: "Ik zie vooral fouten in het voorwerk. Als je er na een jaar al achterkomt dat de visies niet overeenkomen, dan heb je van tevoren je werk niet goed gedaan"

Karelse noemt de breuk met Eisenga 'de zoveelste aflevering in de soap NAC'. "Het begint allemaal bij een goede organisatie. Een nieuwe directeur gaat de club niet helpen als de organisatie daarachter niet goed geregeld is", aldus de oud-doelman. "NAC moet nu eens echt een visie op papier gaan zetten. Waar wil de club heen en hoe willen ze dat gaan bereiken? Daarna moet je je natuurlijk ook aan die visie houden en niet bij de eerste tegenslag meteen afscheid nemen van bepaalde mensen."