'Pijn' bij Janssen: 'Ze kijken vooral naar buitenlandse spelers, dat is niet goed'

'Pijn' bij Janssen: 'Ze kijken vooral naar buitenlandse spelers, dat is niet goed'

30-04-2020 14:54
18

Theo Janssen kijkt tien jaar na het winnen van de landstitel niet met plezier naar het huidige FC Twente. De Enschedese ploeg eindigt het seizoen op de veertiende plaats.

"Als ik nu naar FC Twente kijk, doet me dat best wel pijn", zegt Janssen tegen RTV Oost. "Ik ben blij dat ze er dit jaar in blijven. Maar als ik dan kijk naar het voetbal, naar de spelers. Het is vooral heel veel buitenlands, weinig jongens uit de regio. En als ze uit de regio komen heb ik het gevoel dat ze daar spelen omdat ze niets anders hebben. Ze kijken vooral naar buitenlandse spelers en dat is niet goed."

"Twente is toch wel een club voor de supporters en die willen zich toch wel één voelen met de spelers die op het veld staan en ik heb het gevoel dat dat soms niet helemaal klikt."

Komende zaterdag is het tien jaar geleden dat Twente landskampioen werd. De terugrit met de bus na de kampioenswedstrijd in Breda zal Janssen nooit meer vergeten. Duizenden supporters namen de snelweg over. "Er was het gevoel dat ze uit de schaduw stapten van Amsterdam en dat soort dingen. Dat ze er ook toe deden. Van jong tot oud, iedereen was er en dat was echt geniaal. Dat vergeet ik nooit meer."