PSV-icoon 'niet eens miljonair' na rijke carrière: 'Wat is er mis met werken?'

PSV-icoon 'niet eens miljonair' na rijke carrière: 'Wat is er mis met werken?'

01-05-2020 07:05
76

Berry van Aerle werd een maand geleden plotseling overladen met berichten, toen de NOS een uitgebreide terugblik op het EK van 1988 uitzond. De voormalige rechtsback van PSV en het Nederlands elftal (57) genoot ervan.

"De berichtjes bleven maar binnenkomen en ook op Twitter ging het er veel over. Dat ik Rudi Völler tegen Duitsland een keer aan zijn haren had getrokken, wist blijkbaar ook niet iedereen meer", vertelt Van Aerle aan het Brabants Dagblad. "Ik heb het zelf samen met onze zoon teruggekeken. Hij is 25 en heeft dus nooit zoveel van de impact meegekregen. Nu zei hij niet veel, maar ik kon toch aan hem merken dat hij onder de indruk was."

Van Aerle zette in 1997 een punt achter zijn carrière. Naast het EK won hij vijf keer de landstitel, vijf keer de KNVB Beker én de Europa Cup 1 in 1988. Nadien werd hij postbode. "In de huidige tijd ben je met zo'n prijzenkast meestal multimiljonair. Ik ben er niet eens miljonair van geworden, maar wel een rijk mens. Het is voor mij allemaal prima. We hebben in die tijd ook gewoon goed verdiend, vind ik. Als de koelkast bij ons thuis nu kapot is, kan ik een nieuwe kopen. Dat is voor mij goed genoeg."

Van Aerle speelde veertien jaar bij PSV. "Ik lig niet wakker van wat ik zou kunnen hebben gemist, geen seconde. Dat ik niet helemaal binnen ben? Wat is er mis met werken? Ik ben gelukkig en heb iets gewonnen. Daar ging het me als voetballer om. Dat is veel belangrijker dan een bankrekening die uitpuilt. Het mooiste is dat ik prachtige prijzen heb gewonnen met de club waar ik van hou, met een mooi extraatje met Oranje."