Milan en Grasshoppers melden zich voor Jong Ajax-duo met aflopend contract

1 mei om 08:58

Het Ajax-avontuur van Leo Thethani en Dean Solomons (beiden 21) lijkt op zijn einde te lopen. Jerome McCarthy, zaakwaarnemer van de Zuid-Afrikaanse talenten, schermt met belangstelling uit Italië en Zwitserland.

Thethani en Solomons maken sinds 2017 deel uit van de Ajax-opleiding, maar een doorbraak is uitgebleven. Thethani speelde dertien competitieduels voor Jong Ajax, Solomons kwam niet verder dan veertien optredens. De twee Zuid-Afrikanen lopen deze zomer uit hun contract. De telefoon van McCarthy, die hun zakelijke belangen behartigt, staat echter roodgloeiend.

"AC Milan is geïnteresseerd in Leo", zegt McCarthy tegen KickOff.com over Thethani. Het Zwitserse Grasshoppers is volgens de zaakwaarnemer in de markt voor Solomons. "Maar die transfers staan on hold door de gevolgen van het coronavirus. Ze kunnen het land niet uit."

Het is nog niet helemaal zeker dat Thethani transfervrij vertrekt uit Amsterdam, in tegenstelling tot Solomons. McCarthy: "Bij Dean is het duidelijk: zijn contract wordt niet verlengd. Maar bij Leo is er nog een kleine kans. Milan en Grasshoppers zijn erg geïnteresseerd, maar wachten nog even hoe de coronacrisis zich gaat ontwikkelen."