Nijhuis 'doet mee' aan Eredivisie-slot met penalty's: 'Terechte kampioen'

Nijhuis 'doet mee' aan Eredivisie-slot met penalty's: 'Terechte kampioen'

01-05-2020 09:56
44

De Eredivisie beslissen door penalty's te nemen: Bas Nijhuis ziet het wel zitten. Het lijkt de scheidsrechter - met een vette knipoog - wel lekker om niet zoveel te hoeven lopen.

Bureau Sport-presentatoren Frank Evenblij en Erik Dijkstra doen in gesprek met Nijhuis de suggestie om de Eredivisie alsnog uit te spelen, maar dan met penalty's. Het is in elk geval volledig coronaproof, betogen Evenblij en Dijkstra.

"Dat zie ik wel zitten", lacht Nijhuis. "Dan hoef ik niet zoveel te lopen. Ik wil er wel aan mee doen. Je krijgt dan ook een terechte kampioen. Het is ook nog spannend, lijkt me heel leuk!. Ik ga direct vanmiddag nog een mail sturen naar de KNVB. En dan moet ik wel weer even oefenen met de fluit."

Nijhuis heeft de commotie rond het KNVB-besluit van vorige week ook meegekregen. "Je kan het ook nooit goed doen", reageert hij. "Wat voor beslissing je ook maakt, er is altijd gezeik. Dat vind ik wel lastig. Nu maken ze eindelijk een beslissing en dan komt er weer gedoe. Maar ik snap dat trainers en spelers het gevoel hebben dat ze iets wordt afgenomen."