Van den Brom: 'Ik zei tegen de jongens: misschien trainen we voor de bekerfinale'

1 mei om 17:15

FC Utrecht-trainer John van den Brom wil zich nog steeds niet neerleggen bij het abrupte einde van het seizoen. De Domstedelingen grijpen als nummer zes naast Europees voetbal én kunnen de bekerfinale tegen Feyenoord niet spelen.

De club heeft al aangekondigd in beroep te zullen gaan. Van den Brom staat achter deze plannen, vertelt hij aan FOX Sports. "We hopen dat we met alle hulp van buitenaf die bekerfinale alsnog ergens kunnen spelen. Als het écht absoluut kansloos blijkt te zijn, als de directie zegt: jongens, we hebben gedaan wat we konden, maar het lukt niet. Dán kunnen we ons erbij neerleggen."

De kansen voor FC Utrecht lijken inderdaad niet groot: de KNVB meldde vrijdag dat het volgens de UEFA-reglementen heeft gehandeld door het directe Europa League-ticket voor de bekerfinalist toe te kennen aan de nummer drie van de competitie, die toevallig bekerfinalist Feyenoord is. Van den Brom koester echter nog hoop. "Toen we weer gingen trainen, heb ik tegen de jongens gezegd: we trainen misschien wel voor de start van het nieuwe seizoen. Maar laten we hopen op de club en het team van advocaten, dat ze voor elkaar krijgen dat we tóch die bekerfinale kunnen spelen."