FC Utrecht-baas Van Seumeren nog niet klaar met KNVB: 'Bij het grofvuil gezet'

26 april om 19:29

Frans van Seumeren is nog niet klaar met de KNVB. In het even bizarre als memorabele overleg van vrijdag viel zijn FC Utrecht tussen wal en schip.

De Utrechters stonden in de bekerfinale én waren de nummer zes in de Eredivisie, maar krijgen geen Europa League-ticket. "Ik vind dat we niet correct zijn behandeld door de KNVB, daarom zit ik hier aan tafel", aldus Van Seumeren bij NOS Studio Sport. "Ik vind het ontzettend onrechtmatig."

Het zit de eigenaar van Utrecht niet lekker dat de bekerfinale, waarin Feyenoord op 19 april de tegenstander zou zijn geweest, zelfs helemaal niet is meegenomen in het overleg. "Dát steekt me het meest. Vrijdag is het woord niet gevallen. Er is ook geen uitleg gegeven."

"Er moet nog één wedstrijd gespeeld worden. Het gaat om een finale en ook om heel veel geld, want na de Champions League is het de beste plek", wijst Van Seumeren op het feit dat de bekerwinnaar een startbewijs krijgt voor de Europa League-groepsfase. "Maar het wordt gewoon bij het grofvuil gezet."